”Cobotopleiding-in-a-box” op de markt geïntroduceerd

Universal Robots maakt het voor technische scholen en andere onderwijsinstellingen makkelijker om de opkomende robotica-technologie in hun onderwijs te integreren. Hiervoor werd een pakket samengesteld dat alle nodige hardware en software bevat.

Trefwoorden: #cobot, #opleiding, #Universal Robotics

Lees verder

Opleiding

( Foto: Universal Robotics )

ENGINEERINGNET.BE - Het opleidingspakket maakt deel uit van een uitgebreid onderwijsprogramma, waarmee Universal Robots nieuwe mogelijkheden biedt binnen het onderwijs op het gebied van robotprogrammering.

Het pakket bestaat uit een cobot, een assemblagelijn en 3D-geprinte oefenelementen voor diverse taken, zodat studenten en docenten de vele mogelijkheden van de cobot kunnen simuleren en verkennen.

Ook digitale leermiddelen en videolessen zijn inbegrepen, zodat de theorie kan worden toegepast wanneer dat het beste uitkomt voor het dagelijkse onderwijs.

Docenten die met het pakket aan de slag willen gaan, krijgen een vijfdaagse cursus bij een van de lokale, officiële trainingscentra van Universal Robots in de Benelux. Deze training wordt vervolgens afgesloten met een certificering.

De docenten zijn dan in staat om studenten door een academisch programma van 32 lessen te leiden in de loop van een semester. Ook studenten die deze cursus met succes afronden, krijgen hiervoor een certificaat.

Klik hier voor meer informatie over het programma.