Doorbraak in truck platooning maakt Europese wegen veiliger

Tijdens een demonstratie in Barcelona reden trucks van zeven verschillende fabrikanten in een volledig gecoördineerd peloton. Dit maakt de weg vrij voor multi-brand platooning in heel Europa.

Trefwoorden: #platooning, #TNO, #vrachtwagen

Lees verder

research

( Foto: screen YouTube - TNO )

ENGINEERINGNET.BE - Bij truck platooning rijden vrachtauto’s geautomatiseerd en direct achter elkaar in kleine konvooien. Dat zorgt voor betere verkeersdoorstroming, hogere verkeersveiligheid, besparing op brandstof en afname van CO2-uitstoot.

Het door de EU gecofinancierde ENSEMBLE project brengt truck platooning naar een volgende fase. De internationale partners hebben succesvol ingezet op multi-brand truck platooning, wat de veiligheid op de Europese wegen kan verhogen.

Het ENSEMBLE consortium startte in juni 2018, onder leiding van TNO. Drie jaar later, tijdens een demonstratie in Barcelona eind september reden trucks van zeven verschillende fabrikanten voor de eerste keer in een volledig gecoördineerd platoon. Hiermee is de weg vrij gemaakt voor multi-brand platooning in heel Europa.

De basis van multi-brand truck platooning is het speciaal ontwikkelde V2V (Vehicle to Vehicle) communicatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat iedere vrachtwagen in het peloton het juiste gedrag laat zien in iedere verkeerssituatie.

TNO heeft als kennisinstituut en partner in het consortium technisch en inhoudelijk bijgedragen aan het platform waarop deze communicatie draait.

Tijdens de demonstratie in Barcelona zijn verschillende metingen gedaan. Er wordt nu gewerkt aan een impactanalyse om het effect van platooning op de doorstroming te voorspellen en om te meten hoeveel brandstof er is bespaard.

Ook onderzoekt ENSEMBLE hoe de chauffeurs platooning ervaren. De eerste ervaringen stemmen positief. Chauffeurs vinden rijden in een platoon zeer comfortabel, wetende dat zij altijd de mogelijkheid hebben om bij te sturen. Ook een studie naar de ervaringen van andere weggebruikers volgt.

Marika Hoedemaeker, projectcoördinator ENSEMBLE bij TNO: "'Het is aan de fabrikanten om deze nieuwe techniek toe te gaan passen bij het ontwikkelen van nieuwe vrachtauto’s."

De binnen ENSEMBLE aangesloten partijen zijn: Daf, Daimler Trucks, Iveco, Man trucks & bus, Renault trucks, Scania en Volvo trucks.

Video: