Colt zet Blue Planet software voor storingsbeheer in

Door de software van Blue Planet kan het IQ Network van Colt onregelmatigheden binnen het netwerk detecteren en oplossen voordat het tot ernstige storingen leidt.

Trefwoorden: #Blue Planet, #Colt, #netwerk, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Blue Planet )

ENGINEERINGNET.BE - Hiervoor zorgt Blue Planet Unified Assurance & Analytics met ingebouwde artificial intelligence. Route Optimization and Analysis biedt overzicht en grip op het meervoudig gelaagde netwerk van Colt om storingen met de levering van netwerkservices op te lossen. Zo zijn nieuwe diensten ook sneller op de markt te brengen.

Sinds de introductie van het IQ Network in 2016 is Colt blijven innoveren op het gebied van optische netwerken. Colt doet dat op basis van uitgebreide investeringsprogramma’s en hechte samenwerkingen met partners.

Het voor 100 Gbps geoptimaliseerde IQ Network met hoge bandbreedte en lage latency verbindt wereldwijd momenteel meer dan 900 datacenters en 29.000 gebouwen.

De integratie van de software van Blue Planet maakt deel uit van een complete revisie van het Network Operations Centre van Colt, waarmee een geavanceerde proactieve aanpak van het beheer van netwerkstoringen wordt gerealiseerd op basis van geavanceerde monitoringfunctionaliteit.

Blue Planet, een dochteronderneming van Ciena, is een aanbieder van in de praktijk bewezen oplossingen die de digitale transformatie van operators versnellen door het automatiseren van de levenscyclus van het servicebeheer.

Hun aanbod van intelligente automatiseringsoplossingen bieden functionaliteit voor orchestration, orderbeheer, discovery en gegevensanalyse. Deze producten worden ingezet door ruim 200 klanten in alle delen van de wereld.