Nieuwe handleiding toepassingen voor variabel-toerentalregelingen

WEG heeft een nieuwe handleiding gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe een variabel-toerentalregeling kan helpen om geld te besparen en het milieu te ontzien. De handleiding bevat ook advies voor specifieke applicaties.

Trefwoorden: #drive, #WEG, #whitepaper

Lees verder

Productnieuws

( Foto: WEG )

ENGINEERINGNET.BE - Energiebesparingen zijn het voornaamste voordeel van variabel-toerentalregelingen en de verklaring van dit kenmerk ligt besloten in de toerentalregeling.

Bij toepassingen waar traditionele riemen of tandwielkasten worden gebruikt voor de verlaging van het toerental blijft de motor nog steeds op topsnelheid draaien - en dat betekent onnodig energieverlies.

In de handleiding van WEG wordt uitgelegd dat variabel-toerentalregelingen precies het toerental kunnen regelen, onder andere bij het starten en stoppen. Kortom, variabel-toerentalregelingen maken continu en volledig instelbare toerentalaanpassingen mogelijk, van motorstart tot motoruitschakeling, urenlang achter elkaar.

“De energie-efficiëntie van variabel-toerentalregelingen is een gebruikelijk voordeel bij veel motortoepassingen,” verklaart Marek Lukaszczyk, marketingmanager voor Europa en het Midden-Oosten bij WEG.

“Rekening houden met de applicatie-specifieke voordelen vereist echter specialistisch advies en daar vervult onze nieuwste handleiding een belangrijke rol.

Klik hier om de whitepaper, Guide to variable speed drive applications gratis te downloaden.