Be-HyFE-project officieel van start gegaan

In Gent werd het startschot gegeven van het BE-HyFE ‘Belgian Hydrogen Fundamental’ project, waar academische waterstofexpertise met industriële partners gekoppeld wordt. Het wordt gefinancierd door het Energy Transition Fund van de federale overheid.

Trefwoorden: #fundamenteel onderzoek, #project, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: audioundwerbung - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van het project is de creatie van een Belgisch netwerk voor academische waterstofexpertise, dat de industrie kan ondersteunen rond technische en maatschappelijke uitdagingen gerelateerd aan hun waterstofontwikkelingen.

Dit netwerk wordt opgebouwd rond 16 jonge onderzoekers, actief in de 12 deelnemende Belgische kennisinstellingen, die allen een doctoraatsonderzoek zullen uitvoeren rond een aantal geselecteerde onderwerpen die de hele waterstof-waardeketen afdekken. Deze onderzoekers zullen ook een intensief traject van opleiding, netwerken en teambuilding volgen.

WaterstofNet en Cluster Tweed (de Waalse clusterorganisatie rond energie) zijn partner in het project, met als belangrijkste opdracht het verbinden van het academisch onderzoek met de activiteiten van hun industriële partners.

Het project loopt over 4,5 jaar, wordt gecoördineerd door de UGent. De overige partners zijn: UCLouvain, ULBruxelles, UAntwerpen, Umons, EnergyVille (KU Leuven, VITO, imec, UHasselt), UlLiège, VUB, IVon Karman Institute.