Women in Tech-programma werpt eerste vruchten af

Maar liefst 48 start-ups, geleid door een vrouwelijke techondernemer, meldden zich aan voor de laatste pitchwave van Start it @KBC. 27 daarvan zullen het komende jaar worden begeleid bij het schalen van hun onderneming.

Trefwoorden: #accelerator, #founder, #Start it @KBC

Lees verder

nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Dat almaar meer vrouwelijke techondernemers zich aanmelden en het zware selectieproces met succes doorstaan, is geen toeval. Het afgelopen jaar lanceerde Start it @KBC het Women in Tech-programma, gericht op vrouwelijke founders van innovatieve groeibedrijven.

Via gratis webinars krijgen zij een platform om elkaar te inspireren en ervaringen uit te wisselen. En met het intensieve The Thrive Project begeleiden Start it @KBC en het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (VLAIO) daarnaast een selectie van tien vrouwelijke ondernemers gedurende vier maanden, om de ontwikkeling van hun netwerk en leiderschapsskills te versnellen.

In totaal werden 65 start-ups geselecteerd voor het programma en Start it @KBC zal hen samen met de strategische partners Accenture en Start it X gedurende 12 maanden intensief begeleiden met workshops, bootcamps, coachingsessies en boardrooms.

De aanpak van Start it @KBC is founder-centric, met veel aandacht voor het mentale welzijn van de ondernemers. De start-ups mogen bovendien gebruik maken van gratis coworking spaces in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven.