imec.istart en Novel-T lanceren programma in Nederland

Het 12-18 maanden durende imec.istart.nl programma, waar een eigen investeringsfonds aan gekoppeld is, geeft een stevige impuls aan jonge technologiebedrijven en spin-offs vanuit kennisinstellingen.

Trefwoorden: #accelerator, #imec, #UTwente

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec.istart nl )

ENGINEERINGNET.BE - Met imec.istart.nl vergroten zij hun kans om van prototype door te ontwikkelen naar een succesvolle marktintroductie en internationale groei.

Naast een initiële investering van 50.000 tot 250.000 euro vinden deelnemers van het programma ook toegang tot ruim 4.500 van ‘s werelds beste tech experts en een groot netwerk van actieve investeerders.

Bij het programma en fonds zijn diverse partners uit de private en publieke sector betrokken, zoals VDL, Simac, Oost NL, UTwente, imec, Cronos Group, Demcon, Pfizer, Comate en Research Center OnePlanet.

Medio november sluit de eerste inschrijvingsronde. Het programma start in januari 2022. Een tweede ronde opent op 1 mei en start medio 2022.

Het imec.istart.nl programma in Nederland geeft een noodzakelijke versterking van het startup ecosysteem voor deeptech bedrijven. Jaap Beernink, CEO van Novel-T, licht toe: “We zijn in Nederland goed in het scouten van kansen voor innovatief ondernemerschap en in staat om deze kansen om te zetten naar startups."

"Er is echter veel winst te behalen qua eerste echte groei. Ondanks het potentieel, bereiken ze het punt van marktintroductie niet. Vaak heeft dit te maken met verlies van focus, snelheid en gebrek aan groeikapitaal."

"Met het imec.istart.nl programma bieden we een aanvulling en aansluiting op datgene dat reeds geboden wordt rondom kennisinstellingen."

Sven De Cleyn, programmadirecteur van imec.istart: "Door deze stap kunnen we het Belgische en Nederlandse startup ecosysteem ook dichter bij elkaar brengen, wat aan beide kanten van de grens nieuwe mogelijkheden zal creëren voor onze startups en scaleups."