Sector van chemie en life sciences engageert zich voor Europese Green Deal

In het nieuwe duurzaamheidsrapport essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemie en life sciences, staan vier uitdagingen centraal om de sector en de samenleving samen op weg te zetten naar een duurzame toekomst.

Trefwoorden: #chemie, #duurzaam, #essenscia, #life sciences

Lees verder

nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Al in 2009 publiceerde essenscia als één van de eerste industriefederaties in Europa een sectoraal duurzaamheidsrapport, met uitgebreide en transparante indicatoren gebaseerd op officiële statistieken. Twaalf jaar later is duurzaamheid meer dan ooit een sleutelbegrip bij de bedrijven uit de sector.

De Belgische chemie-, kunststoffen- en farmasector onderstreept met dit nieuwe duurzaamheidsrapport zijn sterk engagement om voluit mee te werken aan het Europese en maatschappelijke streven naar klimaatneutraliteit, een circulaire economie en een schoner leefmilieu. Dit gebeurt vanuit de vaste overtuiging dat de innovaties om deze ecologische en economische vraagstukken op te lossen in belangrijke mate uit de sector zullen moeten komen.

Innoveren voor klimaatneutraliteit, een circulaire economie met kunststoffen, een veilig en verantwoord gebruik van chemische stoffen nastreven en meer talent opleiden en aantrekken zijn vier maatschappelijke thema’s die bijzonder uitdagend zijn voor de sector, maar waar de chemie en life sciences ook de hefbomen in handen heeft om mee het verschil maken. Door bijvoorbeeld te investeren in cruciale klimaattechnologieën zoals CO2-opvang of chemische recyclage.

Klik hier om het duurzaamheidsrapport te lezen.

Bij de foto: de resultaten en bevindingen uit het duurzaamheidsrapport werden voorgesteld tijdens een event in Brussel met een panelgesprek over de uitdagingen voor de sector met deelname van Isabel Albers (De Tijd/L’Echo), Ilham Kadri (Solvay), federaal minister Zakia Khattabi, Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt en Sonja Willems (Janssen Pharmaceutica).