North Sea Port krijgt installatie voor chemische recycling van plastic afval

Neste en Ravago willen een joint venture oprichten voor de bouw van een industriële installatie voor chemische recycling van plastic afval in North Sea Port in Vlissingen.

Trefwoorden: #Nests, #North Sea Port, #plastic, #Ravago, #recycleren

Lees verder

nieuws

( Foto: Noth Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie zal een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van ongeveer 55.000 ton gemengd plastic afval hebben. Dat komt overeen met het plastic verpakkingsafval dat jaarlijks door ongeveer 1,7 miljoen EU-burgers wordt geproduceerd.

De langetermijnambitie van de partners is om de verwerkingscapaciteit op wereldschaal aanzienlijk te verhogen en de joint venture voortdurend uit te bouwen tot een wereldleider voor de chemische recycling van gemengd plastic afval.

De installatie is bedoeld als startpunt van gezamenlijke wereldwijde activiteiten op het gebied van chemische recycling. Hierbij wordt voortgebouwd op de thermochemische liquefactietechnologie van het in de VS gevestigde Alterra Energy, een innovatief bedrijf op het gebied van chemische recyclingtechnologie.

Hiermee gaan Neste en Ravago de commercialisering van chemische recycling aantonen en bevorderen. De transactie wacht op goedkeuring door de regelgevende instanties.

Neste is ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel, hernieuwbare vliegtuigbrandstof en drop-in hernieuwbare grondstoffen en oplossingen voor de chemische industrie. Ravago is de grootste distributeur en recycler van polymeren in de wereld.

In 2019 hebben Neste en Ravago een gezamenlijk doel gesteld om in 2030 de capaciteit te bereiken om meer dan 200.000 ton gemengd plastic afval per jaar te verwerken.