Manpower lanceert programma rond talentontwikkeling

Om in te spelen op de nieuwe HR-uitdagingen van bedrijven, maar ook op de nieuwe verwachtingen van kandidaten, heeft Manpower wereldwijd een solide transformatieprogramma gelanceerd. Met MyPath nemen de wervingsconsultants de rol van coach op zich.

Trefwoorden: #ManpowerGroup, #MyPath, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van het programma is de relatie te versterken tussen kandidaten/uitzendkrachten en hun 'Talent Agent', die zich inzet voor de ontwikkeling en de dynamisering van de loopbaan van de Talenten voor wie hij of zij verantwoordelijk is.

Manpower heeft in België al 80 consultants opgeleid via online training. Zo kunnen de Talent Agents ook de nieuwe, meer directe communicatiestijl van MyPath aanleren. Drie expertiseniveaus worden gevalideerd door een eindproef.

In het eerste niveau worden de Talent Agents bijvoorbeeld opgeleid om loopbaangesprekken te voeren. In de volgende fase leren ze hoe ze de talenten in een lokale markt kunnen positioneren. En het uiteindelijke doel is om dagelijks 50 tot 60 talenten te beheren.

Het programma is gebaseerd op een grondige kennis van de lokale arbeidsmarkten, hun ontwikkeling van de sectoren waar vraag naar is en van de profielen die dus het beste op de behoeften zouden kunnen aansluiten. Dankzij deze expertise en de nauwe band met zowel klanten als Talenten kan er ingespeeld worden op de behoeften van de markt.

Er werden diverse programma's voor de ontwikkeling van vaardigheden opgezet om het tekort aan talent aan te pakken, met name via academies die actief zijn in de logistieke sector, in technische beroepen en in de horeca. Het gaat hierbij om online of praktische, individuele of collectieve opleidingen.