Automatisering op maat bij Schneider Electric

De toegevoegde waarde van digitalisering zal zich verder doorzetten. Dit zal zorgen voor betere machines die sneller kunnen schakelen en minder uitval kennen. Schneider Electric biedt oplossingen voor het volledige spectrum.

Trefwoorden: #automatisering, #Schneider Electric

Lees verder

Partner Info

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - De machinebouw maakt een industriële revolutie door, een digitale transformatie die zich richt zowel op de productie als op de processen. “De technologische ontwikkelingen maken machines slimmer”, vertelt John Coppens, marketingmanager Industry Belgium & Netherlands bij Schneider Electric. “Machines worden uitgerust met software en sensoren, en worden verbonden met elkaar en andere toepassingen. Niet alleen zorgt performante software voor een efficiëntere werking van de machines, maar software speelt ook een belangrijke rol in de ontwerpfase. Simulatiemogelijkheden komen sterk van pas tijdens de ontwikkeling, de ingebruikname en het onderhoud van de machine.”

Intelligente automatisering
Om de trend en evolutie naar Industrie 4.0 te volgen, is een intelligente automatisering van het machinepark nodig. Dit maximaliseert de algemene effi-ciëntie door een beter inzicht in kritieke informatie van machines. Het genereren, verwerken en analyseren van data stelt de gebruiker in staat om het beste te halen uit zijn industriële installaties. De machinebouwer zet deze data om in kennis die hem in staat stelt een machine of proces nauwgezet op te volgen, onderhoudsbeurten te optimaliseren en uitval te vermijden. “Betere efficiëntie en meer flexibiliteit verhogen de productie”, aldus Coppens. “Productielijnen worden sneller omgeschakeld van product A naar product B. Dit betekent dat je op het einde van de dag meer hebt geproduceerd, en dit tegen een lagere kost en een verhoogde betrouwbaarheid. Het streefdoel van iedere producent.”

Maakindustrie
Door data van machines en productielijnen te beheren, te analyseren en te koppelen met andere toepassingen, krijgt de gebruiker niet alleen steeds meer zicht op de processen, maar beschikt hij ook over de tools om het productieproces aan te passen. Coppens: “Software krijgt voor de groei van bedrijven een prominente rol. Schneider Electric heeft dit al zeer vroeg opgemerkt en zich voorbereid. Dankzij de strategische acquisities van softwareontwikkelaars zijn wij vandaag een van de weinige ondernemingen die zowel software als hardware ontwikkelen. Hierdoor houden we alles in de hand en bieden we toegevoegde waarde aan machinebouwers. Maar dit belet ons niet om via een open architectuur nauw samen te werken met partners. Sterker nog, in de Benelux zetten we onze schouders onder een cluster van vooruitstrevende bedrijven die elkaar versterken door expertise en onderzoeksresultaten te delen. Samenwerken om klantspecifieke oplossingen te ontwikkelen en samen sneller vooruit te gaan.”

Van klein tot groot
Wat die klantspecifieke oplossingen betreft, onderscheidt Schneider Electric zich met het uitgebreide softwareportfolio. “Binnen de piramide van softwareoplossingen gaan we van een eenvoudige oplossing zoals een globale cyberveilige verbinding met één toestel tot de volledige besturing van een fabriek, 100% op maat van de gebruiker en samen met onze partners ontwikkeld”, besluit Coppens. “Met ons uitgebreid softwareportfolio kunnen we alle machinebouwers waarmee we samenwerken de juiste mate van automatisering aanbieden.”
www.se.com