Van Moer Logistics en Delhaize testen dual fuel waterstoftruck

De dual fuel waterstoftruck van CMB.TECH zal vanaf november 2021 als test, gedurende 12 maanden, ingezet worden voor de aanlevering van de Delhaize supermarkten. De truck heeft de potentie om de CO2 uitstoot tot 80% te reduceren.

Trefwoorden: #CMB.TECH, #CO2, #Delhaize, #Van Moer, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: CMB.TECH - © Daphne Matthys )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de dual fuel technologie heeft de truck verschillende voordelen ten opzichte van andere waterstoftrucks. De truck heeft namelijk een groter bereik, is goedkoper in aankoopwaarde en heeft geen verlies van laadruimte in de oplegger.

Vanaf november zal de truck meerijden in de transportvloot van Van Moer Logistics. De dual fuel waterstoftruck zal in primeur ingezet worden voor transport tussen het distributiecentrum van Delhaize in Zellik en de supermarkten in regio Antwerpen.

De dual fuel waterstoftruck kan waterstof bijmengen als brandstof in haar omgebouwde dieselmotor om zo minder diesel te verbruiken en minder CO2 te produceren. Naast de CO2, wordt ook de NOX-uitstoot gereduceerd, tot -70%, maar gezien de zeer ecologische nabehandeling op nieuwe dieselmotoren resulteert dit ook in een reductie van AdBlue verbruik.

Door de bestaande dieselmotor en aandrijving te gebruiken, kunnen we de investeringskosten van deze truck beperken tot 1/3e van een nul-emissie alternatief.