Aucxis automatiseert identificatie en telling van RTI’s met RFID voor Euro Pool System

Euro Pool System (EPS) poolt alle RTI’s voor de fruit- en groenteveilingen in België en andere EU-landen. Aucxis implementeerde voor hun een RFID-totaalpakket met hardware, middleware en standaardsoftware dat inzetbaar is op alle depots.

Trefwoorden: #Aucxis, #Euro Pool System, #RFID

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Auxcis )

ENGINEERINGNET.BE - Euro Pool System (EPS) poolt alle RTI’s voor de fruit- en groenteveilingen in België en andere EU-landen. Hun dunne klapkratten worden niet volgens afmeting gesorteerd en aangeleverd op de pallets, wat de stocktelling en inventarisatie van de verschillende types die in hun depots binnenkomen bemoeilijkte. Aucxis implementeerde daarom een RFID-totaalpakket met hardware, middleware en standaardsoftware dat inzetbaar is op alle depots.

"Dankzij het RFID-systeem van Aucxis kennen we nu steeds de voorraad en area-locatie van de verschillende klapkratten, ook al worden ze niet gesorteerd per type aangevoerd. De flow van de pallets wordt gemonitord van inbound tot outbound naar de veilingen of naar andere depots.” - Quote Thierry Verschooten, Logistics Depot Coordinator bij Euro Pool System

Logistieke flow
Bij aankomst van de vuile kratten in de depots gaan ze door een automatische scantunnel met visieherkenning die leest hoeveel kratten van welk type er op de pallets staan. Daarna wordt er automatisch een RFID-label met alle nodige informatie over de kratten aangebracht op de pallets. Het gaat hier om 500.000 RFID-palletlabels/jaar.

De pallets met ongewassen kratten worden nadien weggereden naar de opslaghallen, waar twee mobiele RFID-scanners  - Scan Buddy’s  - rondrijden om de voorraad correct in kaart te houden.

De Scan Buddy’s werken op basis van mobiele UHF-technologie, en moeten een minimum aantal vooraf gedefinieerde detectiepunten per rijroute aandoen alvorens de inventaris geprint wordt.
Op het moment dat een veiling een afroeporder plaatst, wordt het aantal gewenste pallets met vuile kratten naar de wasstraat gereden. Na het wassen wordt het RFID-label van de pallet opnieuw gescand door de RFID-reader met antennes zodat EPS weet hoeveel kratten er van welke types klaar staan voor uitlevering. Deze stock wordt ook automatisch afgeboekt en met het ERP-systeem gecommuniceerd.

Behalve de uitgifte van gewassen kratten aan de veilingen, worden ook de logistieke en elektronische bewegingen van zowel vuile als gewassen kratten tussen de Europese depots geregistreerd.

Resultaat
  • Duurzame retourlogistiek dankzij daling aantal transporten
  • Foutloze inventarisatie en lokalisatie dankzij diverse scanmomenten
  • Tijdsbesparing omdat de pickers de gewenste kratten sneller terugvinden in de opslaghallen
Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid