SaaS-platform in biofarma haalt 1 miljoen euro op in kapitaalronde

MyCellHub, modulair databeheer- en analyseplatform (SaaS) dat complexe workflows in de bio-manufacturingindustrie stroomlijnt en automatiseert, heeft 1 miljoen euro opgehaald bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en bestaande aandeelhouders.

Trefwoorden: #LRM, #MyCellHub, #SaaS, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - MyCellHub )

ENGINEERINGNET.BE - Van zodra de fase van onderzoek en ontwikkeling achter de rug is, schaalt de productie op. Eenmaal in productie, gebeurt alles volgens gestandaardiseerde processen in cleanrooms of gecontroleerde labo-omgevingen en is het proces onderhevig aan strenge kwaliteitseisen.

Op administratief vlak brengt dat heel wat uitdagingen met zich mee, terwijl bio-manufacturingbedrijven vooral in die levensfase net nood hebben aan efficiëntie en automatisatie.

Het platform van MyCellHub komt hieraan tegemoet en bestaat uit twee delen. Enerzijds is er een mobiele applicatie voor de operatoren in de cleanroom of labo-omgeving die hen aan de hand van interactieve werkinstructies ondersteunt om complexe processen uit te voeren en daardoor de kans op fouten verkleint.

Daarnaast is er een online data­management­applicatie die alle verwerkte data uit de mobiele app centraliseert in een algemeen overzicht dat de planning en opvolging van workflows en processen vergemakkelijkt.

Het platform heeft onder andere eTheRNA immunotherapies, TRU Cleanroom Cleaning and EXO Biologics als klanten en het opgehaalde kapitaal zal o.a. ingezet worden om nieuwe softwareontwikkelingen te integreren.