Absolem en CadCorner lanceren Augmented Reality-as-a-Service

Beide bedrijven combineren hun expertise en ervaring om KMO’s, die bezig zijn met (complexe) technologie, de kans te geven augmented reality (AR) te gebruiken voor marketing, sales, opleiding, training en onderhoudstoepassingen.

Trefwoorden: #Absolem, #augmented reality, #CadCorner

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - CadCorner )

ENGINEERINGNET.BE - Augmented reality is de afgelopen jaren een volwassen technologie geworden en wordt steeds vaker ingezet in bedrijven.

Enkele concrete voorbeelden waar AR kan helpen: een grote machine kan je nabouwen in AR om deze op een beurs toch te kunnen tonen met uitleg en instructies of voor onderhoud aan een machine waarbij de technicus de blauwdruk kan opvragen.

Omdat het vaak een uitdaging blijkt om dit soort bedrijfsgerichte AR voorstellingen te ontwikkelen, onder meer door een gebrek aan specifieke expertise en de nodige designsoftware, bleef AR meestal buiten het bereik van KMO’s.

Hieraan wordt nu tegemoet gekomen door dit partnerschap tussen Absolem en CadCorner waarbij de expertise en software ter beschikking gesteld wordt als een dienst: AR-as-a-Service. Hierdoor moet niet meer zelf geïnvesteerd worden in het verwerven van specifieke expertise of de noodzakelijke technologische platformen.