iSTAR Medical haalt 20 euro miljoen aan Europese financiering binnen

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een financieringsovereenkomst gesloten met het in Waver gevestigde medische technologiebedrijf iSTAR Medical, waarmee het bedrijf wordt voorzien van 20 euro miljoen aan quasi-eigen vermogen.

Trefwoorden: #EIB, #glaucoom, #iSTAR Medical

Lees verder

Nieuws

( Foto: EIB )

ENGINEERINGNET.BE - iSTAR Medical is een medisch technologiebedrijf dat minimaal invasieve implantaten voor glaucoomchirurgie (MIGS) ontwikkelt. Glaucoom is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van onomkeerbare blindheid, waar ongeveer 100 miljoen mensen door worden getroffen.

Met hun innovatieve hulpmiddel MINIject, wil het bedrijf meer patiënten effectief behandelen met MIGS. Het heeft in Europa goedkeuring gekregen voor patiënten met open-kamerhoekglaucoom en het bedrijf begint nu aan een cruciale fase van zijn internationale ontwikkeling met de commerciële uitrol in meerdere Europese regio’s.

Deze semi-kapitaalfinanciering van de EIB heeft geen verwaterend effect op het aandelenkapitaal van het bedrijf en zal worden gebruikt om de R&D- en productontwikkelingsactiviteiten te versnellen, specifiek op het vlak van klinische proeven, regelgeving en commercialisering.

De financiering wordt beschikbaar gesteld in het kader van het Europees Garantiefonds, een gezamenlijk initiatief van de EIB-Groep en EU-lidstaten om Europese ondernemingen te steunen in hun ontwikkeling, die door de coronapandemie moeizaam kan verlopen.