Tech-start-up Marple haalt half miljoen euro groeikapitaal op

De Antwerpse tech-start-up Marple heeft in een tweede investeringsronde 500.000 euro aan groeikapitaal opgehaald. De investeringsronde was gevuld na minder dan 1 maand door interesse zowel bij private investeerders als bij imec en VLAIO.

Trefwoorden: #data, #datamanagement, #Marple, #R&D

Lees verder

Techniek

( Foto: Marple )

ENGINEERINGNET.BE - Marple werd opgericht in 2020 door Nero Vanbiervliet en Matthias Baert (foto), en werd groot onder de vleugels van het imec.istart incubatieprogramma. Het bedrijf helpt ingenieurs innoveren dankzij slimme software die data verwerkt en analyseert.

Beide oprichters stelden als ingenieurs namelijk vast dat de software waarmee test- en controle-ingenieurs het op dit moment moeten doen, vaak te wensen overlaat. Baert draaide in het 2017 en 2018 seizoen mee als ingenieur bij het Formule 1 team van Mercedes.

Hij stelde vast dat zelfs binnen de Formule 1, waar je de meest innovatieve tools zou verwachten, het aan goede software ontbrak om de data die van de wagens wordt verzameld efficiënt te organiseren en analyseren. Dit was voor het bedrijf het signaal dat er nood is aan een betere oplossing.

Productontwikkeling en productinnovatie worden in grote mate gestuwd door de ideeën en inzichten van ingenieurs. Met de laatste ontwikkelingen op vlak van sensoren en meetapparatuur kunnen ingenieurs grote hoeveelheden aan data te verzamelen. Het is echter de uitdaging om door het bos de bomen te blijven zien.

Marple legt zich toe op drie elementen van het werkproces van de ingenieur: data management, data visualisatie en het verwerken van big data. Baert: "Ook al liggen verschillende slimme algoritmes aan de basis van wat we doen, onze focus ligt in de eerste plaats op ingenieurs weer controle te geven op hun data, alvorens ons toe te leggen op het automatiseren met AI."

Intussen heeft het bedrijf zijn team verdubbeld en willen ze de funding gebruiken om het product verder uit te werken en tegelijk zo goed mogelijk op de markt van software voor R&D ingenieurs te plaatsen.