Fluvius wint een e.DSO Power Award

De 'Power Award' in de categorie ‘Customer engagement’ ging naar Fluvius voor de uitwisseling van verbruiksdata uit de digitale meters met externe dienstverleners en actieve gebruikers en werd uitgereikt door de Europese organisatie voor netbeheerders.

Trefwoorden: #award, #digitale meter, #energietransitie, #Fluvius

Lees verder

nieuws

( Foto: Fluvius )

ENGINEERINGNET.BE - De e.DSO (Europese organisatie voor netbeheerders) loofde Fluvius voor twee belangrijke digitale innovaties. Een eerste daarvan is hun klantenportaal. Elk gezin met digitale energiemeters voor elektriciteit en gas kan gratis zijn verbruiksdata online raadplegen.

De tweede innovatie gaat nog een stap verder. Sinds maart 2021 maakte de netbeheerder het ook mogelijk voor bepaalde bedrijven om toegang te krijgen tot die digitale verbruiksdata van klanten, uiteraard pas na expliciete goedkeuring. Hiermee opende het de poort naar een nieuwe generatie energiediensten en -advies op maat.

Dit is de tweede prijs die Fluvius ontvangt eerder kreeg het ook al de award voor ‘beste API’ van Digitaal Vlaanderen.

De winnaars in de andere e.DSO-categorieën: EDP Redes Spain won in de categorie 'best contribution to ‘System Operation’ en Piclo Flex in de ‘Market Facilitation’ categorie.