miDiagnostic leent 20 miljoen euro bij de EIB

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft miDiagnostic een lening van 20 miljoen euro toegekend om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op te schalen en de marktintroductie van zijn diagnostische oplossing te versnellen.

Trefwoorden: #covid-19, #EIB, #miDiagnostics, #PCR, #test

Lees verder

Techniek

( Foto: nito500 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - miDiagnostic zal het geleende geld in het bijzonder gebruiken voor de opschaling van zijn nieuwe, snelle PCR-testen voor COVID-19.

In de context van de aanslepende coronacrisis stuurde het bedrijf zijn R&D- en productontwikkelingsplannen bij in de richting van de ontwikkeling van een snelle PCR-test voor SARS-CoV-2 die de betrouwbaarheid van een PCR-test biedt, maar waarvan de resultaten even snel gekend zijn als bij een snelle antigeentest. Pilootstudies op het terrein, en dan met name op Brussels Airport, zijn vorige maand van start gegaan.

De financiering door de EIB wordt ondersteund door de financieringsfaciliteit voor infectieziekten binnen InnovFin, het EU-financieringsprogramma voor innovatieve ondernemingen, dat op zijn beurt deel uitmaakt van Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie dat EIB-leningen voor hooginnovatieve projecten garandeert.