Kruisbestuiving tussen de sportwereld en de technologiesector

De Koninklijke Belgische Voetbalbond, technologiefederatie Agoria en Wallifornia hebben de twaalf techstart-ups bekendgemaakt die mogen deelnemen aan het allereerste acceleratorprogramma van Sportstech Belgium.

Trefwoorden: #accelerator, #Agoria, #KBVB, #sport, #start-up

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot website Athletin )

ENGINEERINGNET.BE - De Sportstech Belgium-accelerator is een project om Belgiƫ naar de voorhoede van het internationale ecosysteem voor sporttechnologie te katapulteren.

Op de planning staan de komende 10 weken onder meer mentorsessies, financieel advies, publieke presentaties en een-op-eenontmoetingen met bedrijfsleiders en VC's van hoog niveau in de sport- en e-sportindustrie.

Uit meer dan vijftig kandidaten uit achttien landen werden uiteindelijk vier buitenlandse en acht Belgische start-ups geselecteerd om deel te nemen. De geselecteerde start-ups krijgen een training op hoog niveau waarin onderwerpen worden behandeld zoals inkomsten en klantenontwikkeling, verkoop en onderhandelingen, imago en marketing, intellectuele eigendom, rechten en data, de oprichting van een onderneming, kapitaal ophalen en bestuur maar ook fanmanagement en contentcreatie.

Drie geselecteerde bedrijven komen uit Vlaanderen: het West-Vlaamse Equicty dat digitale managementoplossingen aanbiedt voor de ruitersport, het Vlaams-Brabantse Tropos AR dat augmented reality-toepassingen ontwikkelt voor onder andere de sportsector en het Antwerpse Venly, een blockchaintechnologieprovider die organisaties in staat stelt om, zonder ervaring, met blockchaintechnologie en NFT's aan de slag te gaan via makkelijk implementeerbare digitale wallets, NFT tools en een eigen NFT marktplaats.

Dit is de volledige lijst van 12 geselecteerde start-ups: AppiMonkey, Athletin, D-event, Equicty, 5. FAN+, FORMYFIT SRL, HYPO-X, IDRO, Proxy 42, Tropos-AR, Venly en Yuvox Esports.