Volvo Cars en Northvolt investeren in nieuw R&D-centrum

In het Zweedse Göteborg gaan Volvo Cars en Northvolt een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D-centrum) openen als onderdeel van een investering van ongeveer 3 miljard euro in de ontwikkeling en productie van batterijen.

Trefwoorden: #batterij, #Northvolt, #R&D, #Volvo

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - Nadat ze eerder dit jaar hun samenwerking aankondigden, hebben Volvo Cars en Northvolt nu een bindende overeenkomst getekend om een ​​joint venture op te richten voor de ontwikkeling en duurzame productie van batterijen voor de volgende generatie puur elektrische wagens.

De oprichting van het nieuwe R&D-centrum in Göteborg, dat in 2022 operationeel moet zijn, zal worden gevolgd door de bouw van een nieuwe fabriek in Europa. Deze zal geavanceerde batterijcellen van de nieuwste generatie produceren, speciaal ontwikkeld voor de volgende generatie puur elektrische Volvo’s en Polestars. De exacte locatie van de fabriek zal naar verwachting begin 2022 worden bevestigd.

Het R&D-centrum zal in de directe nabijheid van de eigen R&D-activiteiten van Volvo Cars en de bestaande innovatiecampus van Northvolt in het Zweedse Västerås liggen, wat voor synergie en efficiëntie bij de ontwikkeling van batterijtechnologieën moet zorgen.

De samenwerking zal focussen op de ontwikkeling van op maat gemaakte batterijen die bestuurders geven wat ze willen, zoals actieradius en korte oplaadtijden. Volvo Cars werkt samen met Northvolt om een ​​echt end-to-end systeem voor batterijen te creëren, waarbij het de batterijen zelf ontwikkelt en produceert.