Engels windmolenpark kiest DEME Offshore voor installatie inter-array kabels

DEME Offshore heeft een EPCI-contract met een waarde van 50 à 150 miljoen euro binnengehaald voor de inter-array kabels van 's werelds grootste offshore windmolenpark Dogger Bank C in het Verenigd Koninkrijk.

Trefwoorden: #DEME, #offshore, #windmolen

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Dit nieuwe EPCI-contract omvat de engineering, aankoop, bouw en installatie van de onderzeese kabels voor de 1,2 GW-fase van het windmolenpark.  DEME Offshore zal 250 km aan inter-array kabels van 66 kV leveren, plaatsen en beschermen, evenals alle toebehoren.

Het Dogger Bank-windmolenpark ligt meer dan 130 km voor de noordoostelijke kust van Engeland en wordt momenteel door joint venture-partners SSE Renewables, Equinor enEni ontwikkeld in drie fasen van 1,2 GW: A, B en C. Na voltooiing zal Dogger Bank het grootste offshore windmolenpark ter wereld met een capaciteit van 3,6 GW.

De productie van de kabel voor Dogger Bank C gaat in 2023 van start.  De kabels worden in 2025 geïnstalleerd waarbij DEME opnieuw zijn DP3-kabelinstallatieschip ‘Living Stone’ zal inzetten, die beschikt over een in-house ontworpen systeem met twee kabelbanen, waardoor kabels door de ene baan worden gelegd terwijl de volgende kabel tegelijk kan worden voorbereid en van het kabelbeschermingssysteem (CPS) kan worden voorzien op de andere baan.