Kan de farmaceutische industrie efficiënter geneesmiddelen produceren?

De farmaindustrie heeft een uitdaging die ze deels zelf heeft gecreëerd: hun producten zijn zo doeltreffend in het verlengen van het leven van mensen, dat de totale kosten van medicijngebruik wereldwijd de grenzen van betaalbaarheid bereikt hebben.

Trefwoorden: #farma, #medicijn, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Watson Marlow )

ENGINEERINGNET.BE - Om na te gaan hoe farmaceutische bedrijven hierop kunnen reageren, heeft Watson-Marlow Fluid Technology Group (MWFTG) - samen met enkele vooraanstaande deskundigen - gezocht naar manieren waarop de farmaceutische industrie sneller en tegen lagere kosten nieuwe geneesmiddelen op de markt kan brengen.

Zo kan de industrie tegemoet te komen aan de steeds grotere behoeften van een vergrijzende bevolking en krappere budgetten voor gezondheidszorg. Deze samenwerking tussen ‘National Institute for Bioprocessing Research and Training’, ‘O'Hara Technologies’ en ‘Watson-Marlow Fluid Technology Group’ heeft geleid tot het ‘Continuous Processing report’. Klik hier om dit document gratis te downloaden.

Omdat de levensverwachting toeneemt, lijden steeds meer mensen aan chronische ziekten. Dit zet de gezondheidszorg onder druk om extra behandelingen te financieren. Hierdoor hebben de farmaceutische bedrijven de uitdaging om geneesmiddelen steeds efficiënter te produceren. Dit is vooral het geval in Europa, waar de beperkingen van de overheidsfinanciering leidt tot ernstige beperkingen van de prijzen voor de terugbetaling van geneesmiddelen.

De druk op alle fasen van het ontwikkelings- en productieproces van geneesmiddelen is groot, om de kosten tot een minimum te beperken. Bij de productie van nieuwe geneesmiddelen wordt gebruik gemaakt van de recentste vooruitgang in de productietechnologie, maar verdere innovatie is nodig.

Deze white paper is geschreven door: John Milne, Training Director bij het National Institute for Bioprocessing Research and Training; Jim Marjeram, Technology Director bij O'Hara Technologies; en Dr. Chris Palmer, Tubing Product Manager bij WMFTG. Samen bespreken ze de groei van ‘Continuous processing’ en de impact die dit heeft op de farmaceutische productie.

"Continue productie is geen nieuw concept", zegt Jim Marjeram. "De farmaceutische industrie heeft het wel relatief langzaam opgepakt, deels vanwege de regelgeving. Nu begrijpen de mensen in de farmaceutische industrie de zakelijke voordelen van continue productie en we beginnen wat tractie te krijgen."

John Milne voegde hieraan toe: "De implementatie van continue productie brengt een groot aantal technische uitdagingen met zich mee, waaronder de integratie van verschillende processystemen en het voldoen aan regelgevingsvereisten. Dit mag ons er niet van weerhouden om nieuwe technieken toe te passen, maar dit vereist wel een zorgvuldige afweging bij het ontwerpen van de beste opties voor individuele processen."

In deze white paper verkennen we de voordelen van continue productie in de farmaceutische industrie. Zo ontdekt u o.a. hoe nieuwe technologie en productietechnieken u in staat stellen om uitdagingen op het gebied van regelgeving en kwaliteitsborging het hoofd te bieden en tegelijkertijd het beheer van uw toeleveringsketen te vereenvoudigen.

Download gratis het ‘Continuous Processing report’.

Voor meer informatie
Watson-Marlow | wmftg.com/nl-be | sales.be@wmftg.com | +32 (0)9 225 94 57