Autoconcern Renault kiest wereldwijd voor 3Dexperience-platform

De Renault Group en Dassault Systèmes breiden hun al 20 jaar bestaande samenwerking verder uit. Het autoconcern gaat wereldwijd standaardiseren op het 3Dexperience-platform voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.

Trefwoorden: #3D, #cloud, #Dassault, #Renault

Lees verder

Techniek

( Foto: Renault Group )

ENGINEERINGNET.BE - Het is voor het eerst dat een industrieel bedrijf op deze schaal het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes adopteert.

Renault standaardiseert het ontwikkelen van alle programma's voor nieuwe voertuigen en mobiliteitsdiensten op het 3Dexperience-platform. Daarmee vormt het cloudplatform nu de nieuwe ruggengraat voor het in realtime delen van alle productgerelateerde gegevens gedurende de volledige levenscyclus van het product en voor het beheer van de virtuele tweeling (virtual twins) van zijn diverse productconfiguraties.

Het autoconcern speelt hiermee in op belangrijke trends in de transport- en mobiliteitsindustrie, zoals onder andere de toenemende wet- en regelgeving, grotere productcomplexiteit, elektrificatie, connectiviteit, duurzaamheid en nieuwe mobiliteitsdiensten.

Deze trends vereisen een snelle en eenvoudige koppeling van de verschillende functies en expertises binnen het bedrijf en zijn partners, zodat een wendbaar en op samenwerking gericht ecosysteem ontstaat. Renault Group gaat vier zogeheten industry solution experiences gebaseerd op het 3Dexperience-platform in de cloud gebruiken: ‘On-Target Vehicle Launch,’ ‘Smart, Safe & Connected,’ ‘Global Modular Architecture’ en ‘Efficient Multi-Energy Platform.’

Op de foto: voorproef van de nieuwe Renault Austral.