• 13/04/2012

Belgisch record met energiezuinige wagen - update

HoGent-team 2.337 kilometer met het equivalent van amper één liter diesel. Het vorige record stond op 1640 kilometer.

Trefwoorden: #diesel, #energiezuinig, #hogent

Lees verder

Nieuws

( Foto: Energy Team )

ENGINEERINGNET.BE -- Het HoGent Energy Team, een ploeg masterstudenten industrieel ingenieur elektromechanica, heeft het Belgisch record energiezuinig rijden verbroken. Ze deden dat tijdens het Belgisch Kampioenschap energiezuinig rijden.

De energiebron mag op dat kampioenschap elektriciteit of brandstof zijn, maar ook alternatieve energiebronnen zoals waterstof en zonne-energie zijn toegestaan. Om het verbruik van de wagens met elkaar te vergelijken, wordt alles omgerekend naar het chemisch equivalent van 1 liter diesel.

Meer bepaald reed het HoGent-team 2.337 kilometer met amper één liter diesel. Het vorige record stond op 1640 kilometer.

Het Energy Team haalde in deze fase van het Belgische Kampioenschap niet minder dan drie prijzen binnen: beste wagen ‘algemeen,’ met een gemiddelde van 2090 km met 1 liter diesel (gezien over de 4 manches gereden op zondag); beste wagen binnen de categorie van ‘prototypes (elektrisch)’ en als laatste: ‘mooiste en meest innoverende wagen’.

Michel Remon, HoGent Energy Team: “Na een moeilijke testdag op zaterdag, vlak voor de wedstrijd, hebben we op de dag van de wedstrijd dan toch een ongelooflijke prestatie kunnen neerzetten. Onze pilote, Sara Korte, deed het meesterlijk. Ze had enorm veel lef, reed perfecte ronde tijden en volgde onze adviezen met glans op.”

De laatste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap vindt plaats op 30 juni en 1 juli.


(KV)