Volvo Car Gent zet in 2022 ruim in op elektrificatie

De productiecapaciteit voor volledig elektrische wagens wordt drastisch opgedreven. Daarnaast bereidt de fabriek in Gent zich voor om in de tweede jaarhelft volledig klimaatneutraal te produceren.

Trefwoorden: #elektrisch, #opladen, #Volvo

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - De capaciteitsverhoging voor elektrische wagens is een antwoord op de sterke vraag naar het gamma van de elektrische Recharge wagens. Volvo Cars gaat vanaf 2030 alleen nog volledige elektrische wagens op de markt gaat brengen.

Vorig jaar kwam de C40 Recharge er bij, het tweede volledig elektrische model in het Volvo-gamma. De fabriek breidt haar capaciteit inzake elektrificatie dit jaar verder uit en plant een verdrievoudiging van de capaciteit van het aantal volledig elektrische wagens, tot 135.000.

Technisch en op het vlak van infrastructuur zijn al grote aanpassingen doorgevoerd om deze groei te realiseren, onder meer in de lasafdeling en de batterijfabriek.

Om het evenwicht in de productie te bewaren en de volumes op een optimale en efficiënte manier aan de marktvraag aan te passen, volgt later dit jaar een aanpassing van de lijnsnelheid.

Ook gaan de aanwervingen onverminderd voort met ruimte voor ruim 500 nieuwe medewerkers.

Tot slot zet de Gentse fabriek verder in op duurzaamheid. De klimaatdoelstellingen van Volvo Cars voorzien een reductie in de CO2-uitstoot per wagen met 40%, waarbij een actieve rol is weggelegd voor alle fabrieken.

Voor Volvo Car Gent betekent dit onder meer het verder opwekken van energie via zonnepanelen en windturbines op de Volvo-site en een geleidelijke overgang van het gebruik van biomethaan in plaats van natuurlijk methaan.

Biomethaan is een CO2-neutrale, schone brandstof zonder deeltjes, die een goed alternatief vormt voor fossiele brandstof. In de tweede jaarhelft verwacht Volvo Car Gent volledig klimaatneutraal te produceren.

2021 was een uitdagend jaar voor de Gentse fabriek. In totaal werden 183.238 wagens geproduceerd, een daling ten opzichte van vorige jaren. Dat is te wijten aan het wereldwijde tekort aan semi-conductoren, dat de Gentse fabriek tot 40 ongeplande niet-productiedagen dwong.

95% van de in Gent gebouwde wagens wordt uitgevoerd. Europa was vorig jaar de grootste afzetmarkt (74%). Daarnaast waren respectievelijk 18% en 7,7% van de wagens bestemd voor de Amerikaanse landen en Azië.