• 13/04/2012

Geothermiecentrale Den Haag klaar voor gebruik

Nieuwbouwwoningen kunnen in juni 2012 worden aangesloten op het hoofdtransportnet van de geothermiecentrale en daarmee voorzien van duurzame warmte.

Trefwoorden: #den haag, #geothermie, #geothermiecentrale

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- De geothermiecentrale in Den Haag Erasmusveld-Leywegzone is klaar voor gebruik. Alle vergunningen en vooronderzoeken zijn afgerond. In augustus/september 2011 zijn de leidingen tussen de aardwarmtebron en de -centrale aangelegd.

Deze verbinding zorgt ervoor dat het aardwater straks van de bron naar de centrale en terug kan worden getransporteerd. Ook zijn de diverse technische installaties zoals warmtewisselaars, pompen en vaten en het bedieningssysteem in de centrale geïnstalleerd en afzonderlijk getest.

In februari - maart 2012 is het hele systeem aan elkaar gekoppeld en getest. De verwachting is dat de nieuwbouwwoningen in juni 2012 kunnen worden aangesloten op het hoofdtransportnet van de geothermiecentrale en daarmee voorzien worden van duurzame warmte. Op dit moment worden de woningen van warmte voorzien middels een doorkoppeling op het bestaande stadswarmtenet.


(KV) (foto Well EngineeringPartners)