Ann Van Gysel wordt CEO van flanders.healthTech

flanders.healthTech brengt gepersonaliseerde, digitale geneeskunde en zorgtechnologie samen en ondersteunt de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën in de Vlaamse zorgsector.

Trefwoorden: #Ann Van Gysel, #CEO, #flanders.healthTech

Lees verder

HR

( Foto: flanders.healthTech )

ENGINEERINGNET.BE - Dr. Ann Van Gysel heeft een doctoraat in de biotechnologie en was hoofd communicatie bij VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Daarna stond ze aan het roer van flanders.bio en zette met haar team de Vlaamse biotech-hub op de internationale kaart.

Tot eind dit jaar is ze ook nog CEO van Turnstone Communications, dat diensten aanbiedt aan de farmaceutische industrie, biotech-, medtech- en ICT-bedrijven, alsook een Europees consortium van ziekenhuizen en innovatiebedrijven, dat zich inzet voor het faciliteren van pediatrische klinische studies.

“Ann werd gekozen na een uitgebreide selectieprocedure," aldus Herman Verrelst, voorzitter van flanders.healthTech. "Ze kent de sector zeer goed en brengt een brede ervaring en groot netwerk met zich mee. Ze is een teamspeler en heeft al veel uitdagingen tot een goed einde gebracht. Ann is volgens ons de juiste persoon op de juiste plaats.”

Van Gysel: "Vlaanderen behoort tot de wereldwijde top in de levenswetenschappen en met de nieuwe cluster flanders.healthTech, kunnen we nu het hoofd bieden aan de uitdagingen die de digitale en gepersonaliseerde geneeskunde en zorg met zich meebrengen."

"Door de krachten te bundelen van universiteiten, ziekenhuizen, kennisinstellingen en bedrijven kunnen we innovatie versnellen. Vlaanderen heeft alle ingrediënten om het centrum voor de zorg van de toekomst te worden.”

flanders.healthTech is de zevende cluster die werd opgericht binnen het impulsprogramma van de Vlaamse regering en het clusterbeleid van VLAIO.

Ruim 70 R&D partners uit het Vlaamse ecosysteem engageren zich om samen te werken rond nieuwe HealthTech-toepassingen met focus op vier thema’s: gepersonaliseerde geneeskunde, digitale geneeskunde, efficiënte gezondheidszorg en baanbrekende zorginnovaties.

flanders.healthTech is een initiatief van de koepelorganisaties flanders.bio, Medtech Flanders en DSP Valley.