Orange Belgium en La Grand Poste openen 5G Lab in Luik

Orange heeft een nieuw partnerschap gesloten met La Grand Poste in Luik, een hub van creatieve en innoverende bedrijven, met als doel het mysterie rond deze nieuwe technologie op te helderen en te laten zien wat de mogelijkheden en toepassingen zijn.

Trefwoorden: #5G, #Luik, #Orange

Lees verder

Techniek

( Foto: efks - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Met een totale oppervlakte van 8.000 m², waaronder heel wat privatieve kantoren, 200 coworkingplekken en talrijke multimediastudio's, profileert La Grand Poste zich als een van de grootste creatieve en technologische hubs van Wallonië. Het is een ideale locatie voor het tweede 5G Lab van Orange Belgium, dat in het eerste semester van 2022 zijn deuren zal openen.

Dankzij deze samenwerking zullen alle lokale ondernemers, de universitaire wereld, start-ups en alle economische en sociale actoren toegang hebben tot deze nieuwe technologie.

De experts van Orange Belgium zullen de ontwikkeling van nieuwe oplossingen op 5G ondersteunen door informatie te leveren en pilootprojecten te begeleiden.

Al wie geïnteresseerd is in technologie kan de functionaliteiten komen testen en mag gebruikmaken van de apparatuur die de teams van Orange ter beschikking stellen, zoals routers, smartphones, tablets of geconnecteerde brillen, of kan zijn eigen toestellen meebrengen om die te komen testen op 5G.

Kandidaten die nieuwe gebruikstoepassingen willen ontwikkelen kunnen eveneens een beroep doen op de expertise van het internationale netwerk (Parijs, Rijsel, Marseille, Boekarest...) van 5G Labs van de Orange Groep, dat zich razendsnel uitbreidt.

Bij de opening van het Lab van La Grand Poste zal de teller van 5G Labs van Orange op 10 staan. Talrijke lokale actoren, zowel uit de technologische sector als uit de academische wereld, hebben hun enthousiasme voor dit project al laten blijken.