ATLAS identificeert en lokaliseert herbruikbare omdozen bij McBride

De firma McBride, een toonaangevende Europese fabrikant en distributeur van schoonmaakproducten, zocht een oplossing om haar herbruikbare omdozen van schoonmaakmiddelen automatisch te detecteren en lokaliseren doorheen de interne process flow.

Trefwoorden: #Aucxis, #dozen, #McBride, #RFID, #schoonmaak

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Aucxis )

ENGINEERINGNET.BE - Aucxis stelde voor om de standaard ATLAS Item Identification & Tracking-oplossing in te zetten. Hiermee worden de omdozen geïdentificeerd en gelokaliseerd aan de hand van passieve RFID-technologie.

Detectie tijdens het vulproces 
Bij aanvang van het RFID-project werden de herbruikbare omdozen (+/- 40.000 stuks) uitgerust met duurzame, voorgeprogrammeerde UHF RFID-labeltags.

Tijdens het proces worden de omdozen gevuld met het gewenste aantal flessen, waarna ze via een kettingbaan naar de stockruimte gebracht worden. De vulstations en de bijhorende kettingbanen waar de omdozen langs passeren, fungeren als vaste RFID-detectiepunten en zijn uitgerust met RFID-lezers en -antennes.

Lokalisatie in stockruimte dankzij ATLAS-uitrusting 
In iedere rij van de stockruimte werden er passieve RFID-vloertags in de grond geslepen om zones te markeren. De heftrucks zijn op hun beurt uitgerust met onze standaard ATLAS-hardwarekit, waarmee ze de vloertags en de RFID-labels op de omdozen kunnen lezen.

Zowel de detecties tijdens het productieproces als de gegevens van de vloertags in de stockruimte worden verwerkt en doorgestuurd naar de front-end MES-software van McBride door de Aucxis middleware HERTZ.

Dankzij ATLAS weet McBride te allen tijde wat zich welke omdozen zich waar bevinden. Bovendien verhoogt de automatisering van de scans de efficiënte en vermindert de druk op de logistieke medewerkers.

“Wij vinden het belangrijk om onze productie- en logistieke processen zo efficiënt en foutloos mogelijk te laten gebeuren,” zegt Geert Devarrewaere, OpEx coach bij McBride. “ATLAS biedt ons hiervoor een eenvoudige, duurzame en betaalbare oplossing.”

Naar de toekomst toe kan McBride zoveel stocklocaties met ATLAS uitrusten als gewenst en deze naadloos met elkaar koppelen dankzij de Aucxis middleware HERTZ.

Klik hier en lees de casestudy voor meer details over dit project.

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid