Overname Zweedse dataspecialist bevestigt Scandinavische groei Cegeka

Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt een meerderheidsparticipatie in de Zweedse dataspecialist Solver, een vaste waarde op vlak van Business Intelligence en Data Engineering, en is een belangrijke stap in de groei van het bedrijf in Scandinavië.

Trefwoorden: #AI, #Cegeka, #data, #Solver

Lees verder

Techniek

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE - Deze meerderheidsparticipatie past in de strategie van Cegeka om in te spelen op de steeds groeiende vraag naar data- en AI-partners.

Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Cegeka: “Bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan begeleiding door experts met ervaring in Data en AI. Europees is er véél groeipotentieel, maar zeker specifiek in Scandinavië. Deze expertise vinden we terug bij Solver Sweden.”

In het huidige ondernemingsklimaat is data het meest waardevolle bezit van een organisatie om groei te verwezenlijken. Dankzij versnellers als 5G en cloud zal het belang van data verder toenemen.

De structurele samenwerking met Solver Sweden betekent een nieuwe mijlpaal in de verdere internationalisering van Cegeka. De groei in Zweden is dan ook een bewuste keuze. 

Denis van Nunen, managing director van Cegeka Zweden: "In Scandinavië is de markt op vlak van data en artificiële intelligentie sterk ontwikkeld. Ze hebben er jaren geleden de kaart van de digitale transformatie getrokken en zitten bijgevolg aan de kop van het Europese peloton."