Umicore ondertekent eerste duurzaamheidslening

Met deze duurzaamheidslening (SLL) ter waarde van 500 miljoen euro koppelt Umicore voor het eerst de financieringskosten van de groep aan haar duurzaamheidsprestaties en herfinanciert ze haar bestaande gesyndiceerde kredietfaciliteit van 300 miljoen euro.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De faciliteit werd onderschreven door een pool van 13 internationale banken en heeft een basistermijn van vijf jaar. Ze meet in het bijzonder de vooruitgang van Umicore in het bereiken van haar doelstellingen met betrekking tot koolstofneutraliteit en genderdiversiteit.

Umicore streeft via haar "Let's go for Zero" strategie naar het bereiken van koolstofneutraliteit in 2035. Tussentijdse doelstellingen zijn om de Scope 1 & 2 broeikasgasemissies met 20% te verminderen in 2025 en met 50% in 2030. Bovendien wil het bedrijf zo snel mogelijk gendergelijkheid bereiken, met 35% vrouwen in het management tegen 2030.

BNP Paribas Fortis, KBC Bank en SMBC traden op als coƶrdinerende Bookrunners en Mandated Lead Arrangers voor de transactie, terwijl BNP Paribas Fortis ook optrad als Sustainability Coordinator.