Maak uw gebouw slimmer met gebouwautomatisering

Een ‘slim’ gebouw zorgt immers voor een gezond en comfortabel klimaat. Gebouwautomatisering is niet alleen bedoeld voor personeel, maar ook om inzicht te krijgen in het gebouw, welke processen er zijn en welke arbeid verricht wordt.

Trefwoorden: #automatisering, #gebouw, #vertical farming

Lees verder

Nieuws

( Foto: Priva )

ENGINEERINGNET.BE - Het verbindt meerdere systemen in een gebouw aan elkaar om zo processen te optimaliseren en vereenvoudigen. Lagere kosten, een betere beveiliging, minder personeel en een hogere productiviteit zijn enkele van de vele voordelen die het oplevert.

Slimmer en zuiniger uw gewassen telen
De wereldbevolking neemt toe, hierdoor neemt automatisch de vraag naar gewassen ook toe. Een gevolg hiervan is is dat het telen van deze gewassen steeds vaker dichter in de buurt van steden gebeurt. Op deze manier bespaart men automatisch op transportkosten en verspilling.

Maar wat als er een manier is om uw kas nog slimmer en zuiniger te maken? Dat kan met kennis en expertise van Priva op het gebied van indoor farming. Uw kassen leveren op deze manier een positieve bijdrage aan de milieuproblemen van nu en later.

Voordelen van gebouwautomatisering
Naast de positieve bijdragen die het levert aan de milieuproblemen levert het nog meer voordelen op. Gewassen zijn schoner en veiliger. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van afgesloten systemen. Ongedierte en pesticiden hebben hierdoor weinig kans om schade aan te richten. Daarnaast bent u niet meer afhankelijk van klimaat, plaats en tijd.

Het klimaat kan namelijk op het gewas worden afgesteld en op afstand worden gecontroleerd en bedient. Priva levert geïntegreerde oplossingen voor precisieteelt en zorgt voor precieze regeling van het gebouwklimaat. Ook zorgt Priva voor inzicht in processen, arbeid en gewas, én zorgen zij voor slim (her)gebruik van water. De combinatie van 60 jaar ervaring in de tuinbouw en meer dan 30 jaar in gebouwautomatisering, zorgt ervoor dat Priva de perfecte partner is op het gebied van indoor farming.

Het perfecte klimaat in uw kas
Gebouwautomatisering is er niet alleen voor kantoorgebouwen, hogescholen, banken of ziekenhuizen. Het kan ook worden toegepast in de tuinbouw. Met meer dan 60 jaar ervaring heeft Priva de juiste expertise en kennis in huis die ingezet kan worden voor kasbeheer, klimaatbeheersing, waterbehandeling en bemesting.

Net als dat voor het telen van gewassen het perfecte klimaat belangrijk is, geldt dat voor tuinbouw precies hetzelfde. De basis bestaat uit de juiste hoeveelheid licht, lucht en water en deze zijn nauwkeurig te regelen door gebruik te maken van automatiseringssystemen.

Deze systemen zorgen ervoor dat er een kas wordt gerealiseerd waarin het gewas standaard een hoge kwaliteit heeft, gedurende het hele jaar. Daarnaast kan het systeem ook inzicht gegeven in de processen en arbeid die verricht worden. Hiermee creëert u een duidelijk overzicht waardoor u weet waar kansen liggen en welke kosten u kunt verlichten.

Met gebouwautomatisering zorgt u ervoor dat de productiviteit wordt verhoogd, processen geoptimaliseerd worden en de kwaliteit van uw gewassen hoog blijft. U heeft de controle over het klimaat-, energie- en waterbeheer.