Flanders Make zet samen met VLAIO project rond digitale werkinstructies op

Het COOCK project DWI4Manufacturing heeft als doel bedrijven in de maakindustrie te informeren en te adviseren in de uitrol van digitale werkinstructies (DWI) binnen hun productieomgeving.

Trefwoorden: #digitalisering, #Flanders Make, #maakindustrie, #VLAIO

Lees verder

nieuws

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - In Vlaanderen is er een grote groep bedrijven actief in de maakindustrie, waar een uitgebreide set van activiteiten plaatsvindt: assemblage, kwaliteitscontroles, logistieke processen, ...

De productieprocessen die deze bedrijven gebruiken bestaan uit meerdere stappen met complexe handelingen, die uitgevoerd dienen te worden door goed opgeleide en ervaren operatoren om de vereiste kwaliteit te behalen.

Digitale werkinstructies (DWI) bieden een oplossing om met al die complexiteit om te gaan en de operator te ondersteunen om zijn werk goed te kunnen uitvoeren.

Om productie voor lange termijn in Vlaanderen te houden zijn maakbedrijven genoodzaakt om kwaliteitsvolle producten, in kleine batches met veel variatie, af te leveren aan een verantwoorde kost.

DWI verhogen de kwaliteit (tot 90 % minder defecten) en efficiëntie (tot 20%), waardoor de complexiteit die gepaard gaat met massa customisatie beheersbaar blijft.

Bovendien wordt de trainingstijd gereduceerd (tot 10%), wat het mogelijk maakt om snel nieuwe medewerkers, maar ook zij-instromers, in te schakelen in productie, wat een antwoord biedt op het moeilijk vinden van technisch geschoold personeel.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Projecten ‘Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding/-transfer (COOCK)’ richten zich op een groep van ondernemingen, met als doel het valoriseren van (basis)onderzoeksresultaten door het versnellen van de introductie van technologie en/of kennis.