Samenwerking Cadence en Dassault versnelt ontwikkeling elektronische systemen

Dassault Systèmes integreert zijn 3DExperience-platform voor mechanische ontwerpen met de Cadence Allegro-ontwerpomgeving voor elektronische schakelingen. Klanten kunnen daardoor virtual twins van elektromechanische systemen ontwerpen.

Trefwoorden: #Cadence, #Dassault, #twin, #virtueel

Lees verder

Techniek

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - De gezamenlijke oplossing is met name relevant voor bedrijven in verticale markten, zoals hightech, transport en mobiliteit, industriële apparatuur, ruimtevaart, defensie en de gezondheidszorg.

Met deze multidisciplinaire oplossing kunnen klanten een volledig geïntegreerd systeemontwikkelingsproces opzetten. Dat maakt de integratie en optimalisatie van elektronische en mechanische ontwerpen mogelijk. Dat leidt tot betere prestaties, grotere betrouwbaarheid, een betere produceerbaarheid en een flexibele levering, tegen lagere kosten.

Dassault Systèmes en Cadence werken al nauw samen met meerdere toonaangevende klanten die deze gezamenlijke oplossing toepassen in hun productieomgeving.

De integratie van Cadence Allegro en het 3DExperience-platform levert virtual twins op waarmee de elektronische en mechanische levenscyclus van een product of systeem kan worden geïntegreerd en beheerd. Ook maakt het de analyse van bijbehorende bedrijfsprocessen mogelijk.

Dit holistische virtuele model biedt een compleet en realtime beeld van elektrische, elektronische en mechanische simulatie, productie en de bijbehorende supplychain. Daarmee kan de gehele levenscyclus worden geoptimaliseerd op basis van ‘what if'-simulaties.