FrieslandCampina Aalter investeert opnieuw in duurzame PET-lijn

Het bedrijf investeert in een derde PET-lijn in de Aalterse vestiging, waarmee het inspeelt op de toegenomen vraag naar duurzaam verpakte zuivelproducten. Deze investering sluit aan bij hun vernieuwde duurzaamheidsprogramma.

Trefwoorden: #duurzaam, #FrieslandCampina, #PET

Lees verder

Techniek

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.BE - Amper een jaar geleden kondigde FrieslandCampina een investering aan in een tweede PET-lijn. Met deze tweede, duurzame rPET-lijn werd het de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare (rPET-)flessen introduceerde, een duurzame verpakkingsoplossing.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België en Frankrijk: “Duurzaamheid is een prioriteit voor ons bedrijf en zijn we ook steeds op zoek naar nieuwe collega’s. De nieuwe investering kadert bovendien binnen de uitgesproken ambitie om 100% van onze verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar te hebben tegen 2025.”

Dankzij de investering zullen de melk- en roomproducten gefaseerd overgaan van een verpakking in HDPE-flessen naar meer milieuvriendelijke PET-flessen, die zo veel mogelijk uit gerecycleerd materiaal bestaan. Daarnaast krijgen alle flessen op termijn ook een meer milieuvriendelijke dop of tethered cap die aan de fles vast blijft zitten om zwerfvuil te voorkomen.

Verder zullen in Aalter ook hoogwaardige roomproducten voor de professionele B2B-markt in PET worden geproduceerd. Dit om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde marktvraag van professioneel gebruikers.