Netwerkprovider implementeert 800G-technologie in L-frequentieband

Colt implementeerde als eerste 800G-technologie in de L-frequentieband binnen een landnetwerk. Binnen het optische netwerk wordt gebruik gemaakt van het Reconfigurable Line System (RLS) van Ciena en de Manage, Control & Plan (MCP)-domeincontroller.

Trefwoorden: #Colt, #glasvezel, #netwerk

Lees verder

Techniek

( Foto: lightpoet - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Colt  Technology Services is bezig met een transformatie van zijn optische netwerk met als doel een excellente eindgebruikerservaring aan te bieden, door een nieuwe generatie van netwerkservices met hoge bandbreedte te bieden via een volledig programmeerbaar on-demand optisch netwerk.

Tegelijkertijd voert de netwerkprovider hiermee de efficiëntie van zijn glasvezelnetwerk op. Kortgeleden kondigde het bedrijf aan als eerste netwerkprovider 400GE Wave- en Private Wave-diensten aan te bieden in Europa en de regio Asia Pacific op basis van de WaveLogic 5 Extreme (WL5e)-technologie van Ciena.

Hun wereldwijde IQ Network verbindt momenteel meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters in de belangrijkste zakelijke knooppunten van Europa, Azië en Noord-Amerika. Dat netwerk staat aan de basis van de snelle en continue digitale transformatie van bedrijven.