UCB kiest Besix voor bouw nieuwe Belgische faciliteiten

Het Brusselse biofarmaceutische bedrijf gaf Besix onlangs de opdracht voor de bouw van nieuwe faciliteiten (oppervlakte 17.000 m²) in Braine l'Alleud, De werken, die 14 maanden zullen duren, gaan vrijdag van start.

Trefwoorden: #Besix, #farma, #UCB

Lees verder

Techniek

( Foto: Besix )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe faciliteiten werden ontworpen om onderdak te bieden aan bijzonder innoverende diensten. Zo komen er ultramoderne laboratoria en R&D-faciliteiten, productieruimten en kantoorruimten.

Een van de bijzonderheden is ook de flexibiliteit van het gebouw, met de mogelijkheid om de binnenruimtes gemakkelijk te herconfigureren. Bovendien zullen de faciliteiten voldoen aan strenge milieunormen.

De UCB-site is een Seveso-site, en vereist dus uiterst strenge veiligheidsregels. Besix nam alle nodige maatregelen, zowel op technisch als op menselijk vlak, om deze beperkingen te integreren en te respecteren tijdens het hele project.

De nieuwe faciliteiten maken deel uit van het bredere strategische ontwikkelingsplan van UCB om de vestiging in Braine l'Alleud te voorzien van mogelijkheden voor gentherapie, met inbegrip van laboratoria en productiefaciliteiten.