Chris Peeters van Elia Group verkozen tot Manager van het Jaar

Het financieel-economisch weekblad Trends heeft Elia Group CEO Chris Peeters uitgeroepen tot Manager van het Jaar 2021 en volgt Dirk Coorevits, CEO van bouwspecialist Soudal op.

Trefwoorden: #Chris Peeters, #Elia, #manager

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE - De jury koos Chris Peeters voor zijn sterke visie op de toekomst van de energietransitie en het complexe stakeholder management dat daarbij hoort.

Door sterk te focussen op internationalisering en innovatie is Elia Group geëvolueerd van een traditionele netbeheerder naar een Europees topbedrijf dat vernieuwing brengt en een indrukwekkend porfolio kan voorleggen van grote infrastructuurwerken; zowel op land als op zee.

De andere genomineerden waren Jacques Vandermeiren (Havenbedrijf Antwerpen), Stefaan Gielens (Aedifica), Anita Van Looveren (OMP) en Lieve Mostrey (Euroclear).

ACHTERGROND
Chris Peeters (55) is opgegroeid in het Limburgse Zonhoven en studeerde burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Hij begon zijn loopbaan als onafhankelijk bouwingenieur, leidde vier jaar lang het staalbedrijf Altro Steel en werkte ook even als verkoop- en technisch directeur bij Hoogovens Aluminium.

Na veertien jaar als partner bij het consultancybureau McKinsey werd hij in 2012 regiodirecteur (EMEA + Rusland) bij het internationale olieservice bedrijf Schlumberger.

In 2015 kwam Chris Peeters terecht bij Elia Group waar hij als CEO naast de Belgische netbeheerder Elia ook verantwoordelijk is voor 50Hertz, 1 van de 4 Duitse netbeheerders.