Peter Baeten wordt directeur-generaal van SCK CEN

Het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN kiest hiermee resoluut voor een kandidaat uit eigen rangen als directeur-generaal. Hij zal op 1 november Eric van Walle opvolgen, die dan met pensioen gaat.

Trefwoorden: #Peter Baeten, #SCK CEN

Lees verder

HR

( Foto: SCK CEN )

ENGINEERINGNET.BE - Derrick-Philippe Gosselin, voorzitter van de Raad van Bestuur bij SCK CEN: “De nucleaire sector mag zich, in de komende vijf jaar, aan een golf van uitdagingen verwachten. 

De sector wint aan belang in kankerbestrijding en nieuwe energietoepassingen. Bovendien staat de sector met de kernuitstap aan de start van de grootste ontmantelingswerf in België. Als enige nucleaire onderzoeksinstelling in ons land speelt SCK CEN een onmisbare sleutelrol in elk van die domeinen.”

Peter Baeten, doctor in nucleaire technologie, startte in 1995 zijn loopbaan bij SCK CEN. Sindsdien legde hij een indrukwekkend professioneel parcours af. Hij was verantwoordelijk voor de veilige uitbating en experimentele programma’s van onderzoeksreactoren BR1 en VENUS, en later voor de technische uitwerking van het MYRRHA-project.

Sinds 2018 bekleedt hij de positie als adjunct-directeur-generaal van SCK CEN. Daarnaast geeft hij colleges aan de Vrije Universiteit Brussel en UHasselt. Hij is actief in nucleaire organisaties zowel op nationaal als internationaal vlak.