Colruyt Group investeert in Nederlandse zeewierboerderij

Het Nederlandse The Seaweed Company zet met zijn recente investeringsronde een enorme stap in de verdere opschaling van het bedrijf en het slaat de handen verder in elkaar met minderheidsaandeelhouder Colruyt Group.

Trefwoorden: #boerderij, #Colruyt, #duurzaam, #The Seaweed Company, #voeding, #zeewier

Lees verder

Techniek

( Foto: The Seaweed Company )

ENGINEERINGNET.BE - De in 2018 opgerichte Nederlandse start-up produceert zeewier in haar eigen zeewierfarms in Ierland, Marokko, India en Nederland en brengt hoogwaardige zeewiertoepassingen op de markt zoals veevoedersupplementen, voedingsproducten en biostimulanten.

Na succesvolle testen met agrarische ondernemers en bedrijven in Nederland en het buitenland worden sinds vorig jaar de zeewierproducten op de markt gebracht onder de concepten Blue Farming en Blue Health.

Na het succes van deze eerste concepten, wordt de investering van Colruyt Group, meteen ook de derde en grootste investering tot nu toe voor The Seaweed Company, gebruikt om het bedrijf de komende jaren grootschalig uit te bouwen.

Het doel is om als toonaangevende speler in de sector zeewier als ingrediënt op de menukaart te krijgen bij boeren, consumenten en bedrijven in Europa. Binnen het Blue Health concept worden producten ontwikkeld die bijdragen aan gezondheid en welzijn van mensen en die de transitie naar een duurzaam voedingspatroon ondersteunen.