Investeringsholding van Marc Coucke investeert 16 miljoen euro in Itineris

Itineris, snelgroeiend technologiebedrijf dat innovatieve SaaS-oplossingen ontwikkelt voor nutsbedrijven en deze internationaal commercialiseert, meldt dat Alychlo, de investeringsholding van Marc Coucke, 16 miljoen euro in het bedrijf investeert.

Trefwoorden: #Alychlo, #investering, #Itineris, #Marc Coucke, #SaaS, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Itineris )

ENGINEERINGNET.BE - Deze kapitaalverhoging laat het bedrijf toe om haar ambitieuze groeiplannen in Europa en de VS te versnellen en verder te investeren in innovatie om haar klanten te ondersteunen in de nieuwe wereld van energie en water.

Edgard Vermeersch, oprichter en CEO van Itineris: “Sinds we in november 2021 met succes onze softwareoplossing UMAX lanceerden bij het waterbedrijf van New York zien we een sterk groeiende interesse bij de overige Amerikaanse nutsbedrijven om met ons samen te werken. Terwijl we ook verder groeien in Europa, laat deze financiële impuls ons toe om in te zetten op strategische acquisities”.

Het bedrijf heeft nog andere opportuniteiten op de radar, want uiteindelijk wil het een voortrekkersrol spelen in de energie- en digitale transitie. Het track record van Alychlo om bedrijven naar een hoger niveau te tillen, betekent een enorme stimulans om wereldwijd nog succesvoller te worden.

Marc Coucke: “Ik ben erg onder de indruk van het parcours dat Itineris de voorbije jaren heeft afgelegd. Er is bovendien nog enorm veel potentieel om verder te groeien. Wat ons ook enorm aanspreekt, is dat het bedrijf volop investeert in nieuwe innovaties om haar klanten te begeleiden in de energietransitie. Daar zetten wij met Alychlo graag mee onze schouders onder.”

ACHTERGROND
Itineris werd opgericht in 2003 door ondernemer Edgard Vermeersch. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve softwareoplossingen die energie- en waterbedrijven toelaten hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, hun milieudoestellingen te behalen, en de relatie met, en ervaring van hun eindklanten te verbeteren. Het bedrijf telt meer dan 400 medewerkers in Europa en de VS. De jaaromzet in 2021 groeide met 23% tot meer dan 60 miljoen euro.