Siemens bouwt CO2-neutrale, digitale stadswijk van de toekomst

Steden spelen een cruciale rol in de strijd tegen klimaatverandering. Meer zelfs: volgens een nieuwe studie van de Coalition for Urban Transitions (CUT) zal de strijd om de planeet in de steden worden beslecht.

Trefwoorden: #CO2, #neutraal, #Siemens, #steden

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens Matthias Rebellius, lid van de raad van bestuur van Siemens en CEO van Smart Infrastructure, moeten we onze steden herdenken, met inzet van slimme technologie en een overstap naar CO2-neutrale energie. Dat is niet alleen slim, maar ook dringend.

Siemens zal samen met Berlijn Siemensstadt Square ontwikkelen. In 2030 wordt dit een moderne, stedelijke woon- en werkomgeving van ruim 70 hectare groot. Een plek waar mensen samenkomen om de technologieën van morgen te bouwen, maar ook om er te leven en te verblijven. Met in het hart van de wijk het gelijknamige plein.

De stadswijk zal ook volledig CO2-neutraal zijn, compleet in harmonie met mens en natuur. Om de biodiversiteit te bevorderen, zal het ook zo veel mogelijk open en groene ruimtes bevatten, in natuurlijke patronen ...

Klik hier om het volledige artikel te lezen.