Gidara Energy AMR zet niet-recyclebaar afval om in biobrandstoffen

De tweede Nederlandse fabriek van Gidara Energy dat niet-recyclebaar afval omzet in geavanceerde methanol komt te staan in de Rotterdamse haven.

Trefwoorden: #afval, #biobrandstof

Lees verder

Techniek

( Foto: Gidara Energy )

ENGINEERINGNET.BE - Vorig jaar kondigde Gidara Energy al de bouw van Advanced Methanol Amsterdam aan. Deze fabriek dient nu als blauwdruk voor AMR.

De twee installaties zullen identiek zijn en gebruik maken van Gidara's gepatenteerde HTW-vergassingstechnologie, ofwel High-Temperature Winkler. Deze technologie is commercieel toegepast in vier andere installaties voor de productie van syngas uit afval, onder meer in Finland en Duitsland.

Advanced Methanol Rotterdam (AMR) vermindert de uitstoot van broeikasgassen met 350.000 ton kooldioxide-equivalenten per jaar. Capaciteit: jaarlijkse productie van circa 90.000 ton hernieuwbare methanol door de omzetting van 180.000 ton niet-recyclebaar afval.

Alle nevenstromen van het proces in de AMR-fabriek worden hergebruikt. De CO2 wordt afgevangen en naar kassen in de regio getransporteerd. De reststoffen worden gebruikt voor cementproductie. Overige stromen, zoals ammoniak en zouten, worden gebruikt als grondstof in andere industrieën en als strooizout.

Wanneer de vergunning is ontvangen, wordt in de eerste helft van 2023 gestart met engineering en constructie. Doel is om in 2025 met de productie van methanol te beginnen.

De fabriek komt te liggen in het Botlek-gebied van de Rotterdamse haven en is verbonden met leveranciers van grondstoffen, opslagterminals en andere bedrijven. De locatie van de fabriek is gekozen vanwege de korte afstand tot deze faciliteiten.

Een van de beoogde afnemers van AMR wordt FinCo Fuel Group, met een wijdvertakt netwerk van ondernemingen, zoals Gulf Bunkering, GoodFuels, Licorne Fuel, Dalergy Group en Gulf Netherlands.

Bart-Willem ten Cate, verantwoordelijk voor Renewables Strategy & Development bij FinCo: 'Deze methanol bieden wij aan ter vervanging van diesel en stookolie in de zeescheepvaart en binnenvaart. Dit vermindert de CO2-uitstoot en verbetert de plaatselijke luchtkwaliteit.'