Schneider Electric steunt EU-voorstel rond herziening beleid broeikasgas

Schneider Electric steunt het nieuwe voorstel tot beleidsherziening van de EU met betrekking tot het toekomstig gebruik van SF6. Het bedrijf is het ermee eens dat het de hoogste tijd is voor een versnelde overgang naar groene energie-technologieën.

Trefwoorden: #broeikasgas, #Europa, #Schneider Electric, #SF6

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fraunhofer )

ENGINEERINGNET.BE - Eén van de doelstellingen van het nieuwe voorstel tot beleidsherziening van de EU is gericht op SF6. Dit gas werd decennialang op grote schaal gebruikt in elektrische apparatuur vanwege zijn unieke eigenschappen en het gebrek aan concurrerende alternatieven.

Schneider Electric bouwde een volledige portfolio van SF6-vrije alternatieven op, en blijft een baanbrekende reeks van milieuvriendelijke en digitale technologieën op de markt brengen. Deze technologieën vermijden het gebruik van het SF6-gas en vervangen het door zuivere lucht.

De beschikbaarheid en de betrouwbare, hoogwaardige prestaties van deze langverwachte schone technologieën maken de huidige herziening van het F-gasbeleid van de EU haalbaar.  

Indien een herzien Europees beleid ter beperking van het gebruik van SF6 wordt doorgevoerd, zou dit een belangrijke mijlpaal betekenen in de sprint om de Europese klimaatdoelstellingen te behalen, Snel handelen is cruciaal, nu de kans op een toekomst van maximum +1,5°C steeds kleiner wordt.

Surf naar de website van Fraunhofer voor meer informatie over de impact van SF6-gas.