Conferentie: Data+AI & Metaverse zijn toekomstige bouwstenen

Dit jaar staat de ORI-conferentie (24 mei) in het teken van het gebruik van data, AI en de kansen van de metaverse in de bouwwereld. Op het programma onder meer interessante sprekers, VR/AR-toepassingen, ...

Trefwoorden: #conferentie, #ORI

Lees verder

opleiding

( Foto: ORI )

ENGINEERINGNET.BE - De bouwsector in het algemeen maakt momenteel gebruik van technologie en innovatie om het bouwbeheer en de activiteiten op het terrein efficiënter, duurzamer en duurzamer te maken. Daardoor worden de negatieve effecten van de bouw op het milieu verminderd.

Belangrijke bekende trends zijn Building Information Modeling (BIM), het gebruik van constructierobotica en het toegenomen gebruik van geavanceerde bouwmaterialen. De voorbije pandemie veroorzaakte ook een versnelling in de integratie van deze nieuwe technologieën en innovaties, maar ook in de ontwikkeling van nieuwere en veiligere manieren van bouwen.

Onze conferentie van dit jaar zal zich richten op het belang van data in de bouwsector, hoe het in de nabije toekomst zal worden beheerd en hoe het de implementatie van kunstmatige intelligentie (AI) zal beïnvloeden. Om het een extra dimensie te geven, zullen de pijlen ook gericht worden op de metaverse, en wat het kan brengen voor de bouwwereld.

Klik hier voor het volledige programma en of deelname.