Waterstofonderzoekscentrum officieel geopend

Hogeschool VIVES opende onlangs een nieuw waterstofonderzoekscentrum. De opening maakte deel uit van het Hydrogen Technology Event, het eerste waterstofevenement in Vlaanderen georganiseerd door VIVES en KU Leuven.

Trefwoorden: #hydrogen, #KU Leuven, #onderzoek, #VIVES, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hogeschool VIVES )

ENGINEERINGNET.BE - Dit waterstofonderzoekscentrum brengt de technologie dichter bij de bedrijven. Van groene waterstofproductie met zonnepanelen en elektrolyse tot verbrandingsmotoren en brandstofcellen op waterstofgas, al deze technologieën werden samengebracht in een onderzoekscentrum.

Samen met KU Leuven lopen reeds diverse projecten om de kennis omtrent deze technologieën via seminaries en hands-on materiaal te dissemineren naar bedrijven en ook naar de studenten. De vergaarde kennis wordt door beide instellingen geïntegreerd in de curricula, zodat de afgestudeerden direct aan de slag kunnen met deze kennis.

Waterstof als energiedrager speelt een cruciale rol in de energietransitie. In industrieën maar ook in mobiliteit. Om de vooropgestelde klimaatdoelen te bereiken is het noodzakelijk dat er een versnelling hoger geschakeld wordt.

Via het Hydrogen Technology Event wordt deze kennis via key notes en diverse workshops en demonstraties gebundeld in een goed gevuld programma.