MobieTrain zet internationale expansie verder

Na de lancering van MobieTrain Spanje in januari van dit jaar, zet het HR-techbedrijf zijn internationale expansie voort. Het gaat virtueel van start in Frankrijk en opent ook een vestiging in Milaan, Italië.

Trefwoorden: #expansie, #human resources, #MobieTrain

Lees verder

Techniek

( Foto: MobieTrain )

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat hard voor het Genkse MobieTrain. Het bedrijf verwerft snel marktaandeel en rekruteert volop in Spanje. Zo is het virtuele verkoopteam in Madrid nu ook klaar om de Franstalige markt te prospecteren in België, Frankrijk en Zwitserland.

Tegelijk activeert het zoals gepland de volgende fase van zijn internationale groeitraject met een nieuw team in Italië. In de laars mikt het in eerste instantie op de sterke retailmarkt, maar dat is niet de enige focus.

Business Development Director Nouri Zouaghi: “Net als Spanje speelt Italië een prominente rol in de internationale fashionindustrie, een markt die we goed kennen dankzij klanten als Diesel, Vans of Odlo. Met een lokaal team in Italië en aantoonbare ‘product-market fit’ hopen we nu ook andere grote spelers te overtuigen van de meerwaarde van mobile learning en onze app.”

Naast retail en mode, ziet het bedrijf ook commerciële kansen in hospitality en horeca. Volgens Zouaghi is er een grote vraag naar eenvoudige maar gerichte opleidingen bij restaurateurs en hoteliers in Italië. Nu de toeristische sector in het land herop flakkert na 2 jaar Covid-19, zijn de kennis en commerciële vaardigheden van medewerkers in de branche aan opfrissing toe.

Bovendien is er sinds de pandemie een digitale inhaalbeweging in het land. De Italiaanse regering keurde onlangs het nationale herstel- en relanceplan goed, waarin ze 26,5 miljard euro voorzien voor de digitale omschakeling van bedrijven.

CEO Guy Van Neck (foto): “Uit onze research blijkt dat Italië inzake digital één van de snelst evoluerende landen is. Italiaanse bedrijven willen met nieuwe technologieën aan de slag gaan en zo de digikloof met de rest van Europa verkleinen.”

Met Francesca Dellisanti werd alvast een Area Sales Manager aangetrokken en voor de zomer gaat ook een commerciële vertegenwoordiger van start, Daarnaast zijn er ook plannen om ook een lokale marketeer aan te werven. Die strategie en tripartite werpt ook in Spanje vruchten af.