Airbus kiest Capgemini voor implementatie cloudinfrastructuur

Capgemini biedt een volledig beheerde service voor de activiteiten van Airbus en zal hierbij een holistische 'sustainability by design'-aanpak hanteren om ervoor te zorgen dat deze cloudservice tegen 2024 CO2-neutraal is.

Trefwoorden: #Airbus, #Capgemini, #cloud, #CO2, #duurzaam

Lees verder

Techniek

( Foto: Capgemini - Airbus )

ENGINEERINGNET.BE - Capgemini zal de transformatie van bestaande services stimuleren via eenmaking en modernisering, waarbij zowel private als publieke cloud en legacy-infrastructuur zal worden beheerd, samen met het beheer van de infrastructuur, om ook in de toekomst flexibel te zijn om te voldoen aan de behoeften van Airbus Commercial Aircraft en Helicopters.

Daarnaast wordt ook de modernisering van de toepassingen eenvoudiger gemaakt en zullen verplaatst worden naar een multi-hybride cloudoplossing. Er zal verder een 'pay-per-use'-model worden ingevoerd om de continuïteit van de activiteiten van Airbus te ondersteunen.

Het hybride cloudprogramma zal nieuwe functionaliteiten sneller beschikbaar maken in de IT-systemen van Airbus en is tegelijkertijd vernieuwend om de productieactiviteiten en toeleveringsketens van Airbus te ondersteunen.

Er zal ook een gezamenlijk innovatiefonds worden opgericht om toekomstige technologieën (zoals machine learning en kunstmatige intelligentie) te financieren en te testen, zodat het bedrijf een belangrijke voorsprong krijgt op het gebied van technologische trends.

Om deze diensten af ​​te stemmen op de duurzaamheidsambitie van Airbus, zal Capgemini een cloud- en infrastructuurplatform van de volgende generatie aanbieden, waarbij een holistische 'sustainability by design'-benadering wordt gevolgd om een algemene ​​vermindering van de CO2-uitstoot te bereiken.