Volvo Trucks Gent opent batterijfabriek

De allereerste batterijassemblagefabriek bij Volvo Trucks Gent zal kant-en-klare batterijen leveren voor hun volledig elektrische zware vrachtwagens. Een investering die zal helpen om het vrachtwagenvervoer verder te elektrificeren.

Trefwoorden: #batterij, #circulair, #elektrisch, #Gent, #truck, #Volvo

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - In de nieuwe batterijfabriek zullen cellen en modules van Samsung SDI worden geassembleerd tot batterijpakketten die op maat zijn gemaakt voor de heavy-duty elektrische serie van Volvo Trucks. De serieproductie hiervan start in het derde kwartaal van dit jaar.

Elk batterijpakket zal een capaciteit van 90 kWh hebben en de klant kan ervoor kiezen om maximaal zes batterijpakketten (540 kWh) in een vrachtwagen te plaatsen. Het aantal accu's is afhankelijk van het specifieke bereik en de laadcapaciteit van elke klant.

Door het batterijassemblageproces in de productiestroom te integreren, verkorten de doorlooptijden voor hun klanten. Daarnaast vergroot het bedrijf de circulariteit.

De accu's werden zo ontworpen dat ze later kunnen worden gereviseerd, opgeknapt en hergebruikt. De fabriek zelf wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie.